Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Bday party celebration (PART 3)

ok... tiba masa nak tayang gmabr2 keceriaan smabut bday party syafiqah n irfan hari Sabtu lepas..
doa selamat semua dah settle...
mak pak (parents pun dah mkn kenyang2)
anak2 pulak dah jeling2 kak kek 2 biji aku hatur atas meja kecik putih IKEA

sambil tu aku susun balik belon dan banner hasil keje ku kat dinding merah
sbb mula2 plan nak ptong kek kat meja mkn dpn rmh..
oh ye.... kek syafiqah aku hias dgn 8biji coklat strawberi aku order kat kwn sekolah
sgt2 kiut miut okeh.... jom layan gamabr ye...zassss!

ini dia kek syafiqah n irfan...
cun x???? aku gembira sbb dpt penuhi hajat fiqah nak kek stawberi n coklat
aku kasi coklat rupa stawberi lg tu.... kalau mkn stawberi brtul2 masam kan..hehe

ni rupa kek asal fiqah... suci bersih ok...
kek Choc Indulgence by SR... + letak gmabr tambah lg RM25... ok le tu
sudahnyer... kek ni jd harga Rm110 bila termasuk coklat stawberi tu

xlupa jugak aku order lolli choc bentuk ladybird...
ni pun aku bg kat bdk2 yg dah hujung2 party sampai sbgai backup..hehe

cun x???
sedap ni weh...

ok.... tgk hiasan backdrop pulak
simple dimple dgn dihiasi oleh goody bags dan belon warna tema

ok..layan aksi budak berdua ni ea
 syafiqah dah xsabar2 nak potong kek

irfan pun sama... dok aim je nak potong kek ni
bila aku tepis tangan dia... mrah tu...

ok... b4 tu...
pasang lilin dulu ek..
sbb ada 2 kek... kita split lilin tu ea..
adik aku ni pandai betul amik gmabor candid ni...
pastu kita pakai topi dulu ye adik2...
mahal tu mama beli..ekekeke
sambil tu untie syafiqah tolong hidupkan lilin...
oh ye..FYI... adik aku si Siti yg hidupkan lilin tu bday dia bln Mac gak..
10hb Mac..syafiqah 8hb Mac.. tu yg combine skali tu..
untie siti sponsor kek CI tu.... tq ye mak Iti..muga murah rezki mu...

ok.. syafiqah dah pakai... irfan lak xmoh pakai topi
xpela..

tgk tetamu lak..
semua dah excited ni nak potong kek jugak
bkn nak potong kek.. tp nak mkn kek..hehe


ok.. kek dah ready... tinggal nak nyanyi n tiup...
snap gmabr dulu 
now... ready to sing a Birthday song...

video

ok.. gmabr ber4 dgn bday girl & bday boy
papa lupa lak nak panggil

tamatlah aktiviti potong kek bday...
pastu pelagi...
mkn kek la
berebut semua nak mkn kek...
tanya budak kecik semua nak mkn kek ladybird
budak besor n mak budak semua CI....haha



tgk la syafiqah..
gmabr awal2 muka blur2
lepas potong kek....berseri2 muka



semua dok tadah pinggan tu...
@ the end.. kek CI abis dulu..
tinggal kek ladybird je xbape laku..huhu..sedap tp manis sgt...

ni lak aksi aku adik beradik bergmabr...
org2 kuat ni tau..
every time buat mkn2.. kalau xde diaorg patah kaki aku
n aku pun xsanggup nak buat...
itulah adik beradikkan
  ni adik aku no.5

inilah adik2 ku... dr kiri aku, adik no.4 siti, adik no.5-manja & adik no.6-nuyun

xlupa jugak adik aku last skali no.7- fadlishah
ni pun tlg belakng tlg buat air semua

yg aku kelakar.. adik2 aku sibuk bergambar
org ramai dtg..skali mknn kat luar dah abis...
kalut diaorg nak top up
itupun bila kakak2 opis aku dtg dia yg ckp
aku kan sibuk layan tetamu...sendiri pun xpasan

neway.. tq pd yg dtg tu
ada last n3 gmbar2 mummy ayu n netti yg hadir
n koleksi hadiah syafiqah n irfan ye...

19 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah cantiknya kek laddy bird tu kenan banget la...meriah nya majlis warna merah lagik tu...

Dilla Ady said...

beznye..meriah btul la..

baik adik2 akak tolong skali kakaknye wat majlis kan...tpi nape akak yg nmpk cam adik nih..hihihi

cantiknye kek2 tu..syg pulak nk mkan..

lydzar said...

kek ladybird ni SR jugak kan.. menarik nmpk kek tu..

mummy_ayu said...

meriahnya...rugi dtg lambat tapi nak buat mcm ne..janji kami sampai gak...harus la nanti together2 lagi..
btw..adik2 Ilah memang rajin tambah2 yg lelaki tu..busy tul prepare time kami sampai..tq so much dear!!

mummy_ayu said...

Ayu pun dah buat entry pasal b'day party nie..meh la jengah..http://mummyayu.blogspot.com/2011/03/petangke-birthday-party-pulaksampai.html

eRiNsZ said...

wahh mg super dupper happening ni..
wahh mau CI juger

Iela Fazielah said...

anje: alhamdulillah... sgt meriah majlis aritu....nape xdtg...merah n hitam warna tema

Iela Fazielah said...

dilla: biasala... harus kakak nampak cam adik... alhamdulillah majlis berjalan lancar.. semua seronok n girang....mmg kek tu sedap2 tau..lebih2 yg ladybird tu..mmg sayang nak mkn

Iela Fazielah said...

lydzar: aah..kel ladybird SR... harga pun okRM128 utk 2kg... ok la... sedap pun sedap... boleh la bl uytk hadif nnt

Iela Fazielah said...

mummy-ayu: xpe.. janji dtg jugakkan... sgt2 gembira bila mummy ayu dtg tau.. ila pun sgt2 suka tgk iris tu... comel sgt!

Iela Fazielah said...

eRinZ: ala cian.. kena puasa lg 1bulan... telan ayak liur jelah dr jauh.. nnt kalau turun KL ila blnja mkn SR ye

Adyshariz said...

best nya tengok color tema, sgt meriah korang ya

nanti akak call ila kalu turun kl,insyaallah

mamalieyna said...

lawa sungguh la kek2 tu..menariks..! ^_^

seronok la budak berdua tu..hehe..

lebih kurang je wjh adik beradik Iela kan..cam kembar lak..hehe..

mummy_ayu said...

tag Iela join contest kat sini..jopic yg Iela ngan Irfan tu..
http://mummyayucontest.blogspot.com/2011/03/cute-bersama-kek-birthday.html

NzA said...

meriah..meriah..meriah..merah sana sini...adik bradik pompuan ilah lbh kurg sama je rupakn....nmpk sebaya lak tu....

SyaNa said...

kek tu sgt comel!!
yg potong kek 2 org tu pn comel
heheee

Farra Dhelina said...

waw best meriahh!!

eh adik akk no 5 dgn 6 tu mcm kembar lah..kembar ke??

Iela Fazielah said...

syana: tq.. harus kek dgn tuan2nyer comel2 belaka...haha

Iela Fazielah said...

kak nza n farra: tq....adik beradik ila mmg nampak sama... yela... 1 acuan kan..hehe

1 lg diaorg pun lahir dekat2... no 5,6&7 mmg selang stahun...tahun 88,89&90...cuma yg lelaki tinggi n kurus.. yg pompuan gebu2 semua

Related Posts with Thumbnails