Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

wall sticker for syafiqah's room....jom tampal2..

starting cite... off topic jap... 
last night...
lepas iron baju bagai...
aku dok godek gmabr dlm my Sony Cybershoot tu
tgk gmabr2 party n gambar yg lepas2..
ada la kat 800gmbar n 30 video...
siap pasang kat tv lg tgk dgn budak berdua tu..
gelak2 irfan bila dia tgk video ms dia kecik2 dulu
pastu.. nak delete la certain gmbar2 yg dah xbest ni
tgan tu pulak punyerlah gatai tekan laju2...
skali... aku tersalah tekan hokeh!
1 camera gmabar aku delete!
nangis mak!!!!! huaaaaaaa...... semua gmbar dah ilang!!!!!
serius mak jd tensi sekejap ok!!!
ckp kat hubby... dia ejek balik..tp dia tanya dah transfer gmbar lom
sib baik ada.. tp kat komputer opis la 

last2 naik atas...
tgk syafiqah tgh syok tgk tv..
pastu aku masuk bilik fiqah..
kemas brg menan dia n hadiah bday yg bersepah2 dia kerjakan
skali.. ternampak la wall stiker yg dah berkurun aku bl ms soping raya thn lepas kat jln masjid india
xtampal2 lg..

pelagi... ajak kakak syafiqah buat aktiviti la
lg pun nak pujuk hati yg dah sedih sbb gmbar dlm camera dah terdeletekan
kena amik gmbar buat koleksi balik ni... 

jadiner... jom kita layan aksi2 pasang wall sticker ye...

ni rupa wall sticker dia
eceli sticker ukuran tinggi
gmbar bear, monkey n cat kat pokok...
beli murah je dulu ni....3 sticker RM10 je

lepas siap pasang pokok...fiqah xsabar nak amik gmabr..
next step lekat gmabr bunga n daun pulak ye...
kakak tampal gmbar bunga...
mama tampal gmabr daun

dah siap.. kita tmapal gambar bear pulak ye...
pandaiiiii fiqah

final touch... gmabr 2nd bear...
yeah.. dah pun complete!

ok.... perfect... good job syafiqah...
jom kita ukur tinggi kakak syafiqah ye...

umor 5 tahun ngam2... tinggi fiqah adalah
111cm!!!!!
wah tinggi tu...
lg 45cm leh smapai ke tinggi mama...
hehe..
kakak kena byk2 mkn calcium n minum susu tau
nnt leh jd lagi tinggi!!!

last but not least...
rupa sebenar wall sticker ni lepas siap ditampal kat pintu masuk bilik syafiqah

12 comments:

mummy_ayu said...

wah....dah ada sticker2 dah kat bilik anak dara tu..cute..

SyaNa said...

comle nye sticker tu
hahhaa aku pn lebih kurang tinggi ko jek

SyaNa said...

comle nye sticker tu
hahhaa aku pn lebih kurang tinggi ko jek

Iela Fazielah said...

mummyayu: itu le pasal... kasi seri sikit bilik syafiqah

Iela Fazielah said...

sYana: iyeke??? rendang betul kita nikan..hahaha

alyyani said...

fuh kak, nasib ada save kat pc. kalau tak mmg nangis la. takpe kak, dia nak soh buat koleksi baru la tuh. hehe..

wah, suka ada sticker tu. ukur ketinggian. syafiqah mmg tinggi. takde la kena buli. hehehe..

Iela Fazielah said...

itu le pasal... mmg nangis la kalau xde backup... paling nasib baik gmbar party dah upload dulu... tp still sedih..

n syafiqah mmg tinggi kan?

NzA said...

so sweet..skrg ni dh senang nk cr wall stiker nikan ilah...cantik2 lak tu...

Iela Fazielah said...

betul kak nza: murah n cantik2.. nak pasang pun senang

MamaYatie said...

saya pun tempek sticker tinggi ni kat tepi pintu..peh tu hari2 mysara kerjanya berdiri kat situ n suruh mama ukur..

tinggi gaks fiqah..nurin pun dah 115!

Farra Dhelina said...

nk jugak tampal2..tp nk tampal kat mn?? haihh...

Nadra Farissa said...

cute!! I just love the sticker... :)

Related Posts with Thumbnails