Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Jalan2 ke Bukit Tinggi Pahang..

ok.... meneruskan cerita part II nak bercuti2 Malaysia ke Bukit Tinggi hari sabtu lepas....
lepas settle part tyar pancit..
kami meneruskan perjalanan ke Bukit Tinggi....bismillah....
harapan jgn lah hujan nnt... amin....

alhamdulillah... jalan xjem....
perut dah keroncong...
irfan baru sparuh perjalanan kat Ampang dah tertido...cian irfan

ok... planning pagi ni...
b/fast mkn McD je...
beli set b/fast box as yg diwar2kan dlm TV tu...
lg pun anak2 tido...
n kami pun nak cepat2 smapai kat atas Bukit tu...
so singgah drive tru Mc D di petronas

our b/fast nnt utk mkn kat atas tu.... set 3-4 pax...rm26 +tax..

air pun tidak dilupakan.... 
lihatlah driver n co-pilotnyer...

jam 10 camtu kami pun smapai la kat puncak Bukit Tinggi
(ye ke smapai puncak>???hehe...)
memandangkan Japanese Garden lg tinggi tmpat dia...
kami decide gi taman jepun ni dulu
rupanyer kena park kat bwh n memanjat sikit bukit nak smapai ke tmn jepun ni


bergmabr di separuh perjalanan...
tgk la sarapan dlm box kat sblh ai tu ye..
perut dah keroncong giler time ni

yeah..10 minit menapak naik bukit... sampai pun..
tp tetiba hujan gerimis pulak..
so kami ke kanan ke Souvenier shop utk berteduh...
kebetulan adalak meja mkn kat sini...
pelagi.... b/fast time!
wah... irfan.... bersungguh nak mkn pancake tu

harus aku pun nak inteprem muka sndiri kan...heheh

ok..dah mkn kenyang.. memandangkan masih gerimis sikit
semua pakai pakai sweater... papa je xbwk sweter...
irfan pun wajib refill tank dulu ye...hehe
pastu....
time to go for jln2....
mula2 snap picture dulu.. wajib ooo

now.. masuk ke  t man jepun..still kena mendaki sikit...
ada pasir halus2... mmg susah gile nak tolak stroller kat sini

kat sini ada group budak2 skolah cina dtg jugak
so mmg ramai org la...
mula2 je msk taman ni dah nampak kolam ikan koi...
wah.. sgt suker irfan

pastu... meneruskan perjalanan melihat keindahan tmn jepun Bukit tinggi
mmg best la


see irfan...
dgn jaket sweater baru mama bl kat poney alamanda ari jumaat smlm ..hehe
dia mmg xleh jumpa batu..mesti nak kutip n baling..

pastu...meneruskan perjalanan lg ke Tatami Spa..
tp spa tutup..
amik gmabr jelah...

k....kat tmn jepun ni xde benda nak buat sgt..
pastu.. kami pun meneruskan perjalanan lg...
last skali jumpa Botanical Garden...
tp dah xlalu nak jln dah...
terus decide nak ke cholmar pulak...
sedar xsedar kat Taman jepun je dah 2jam

masa nak turun ni dah almost jam 12tghari
mmg ramai la pengunjung yg tiba....
so kat sini xlepas sesi bergmabr sbb semua org amik gmabr..hehe


next..kami ke cholmar..
kat sini kena bayar Rm 12 seorg for adult n Rm8 for kid above 4years

 sgt2 seronok bila tiba kat sini...
tempat seperti kat laur negara..
k..smabung next n3 eh...
kat cholmar ni mmg best..
sbb time kitaorg smapai ngam2 jam 12 tghari n ada mcm2 persembahan masa tu...
ok.. smabung nnt ye... daaa

15 comments:

lydzar said...

kami pegi masa hannah umur berapa bulan dulu ntah.. tak pegi pon Botanical Garden tu sbb byk nyamuk..

Colmar memang a nice place nk posing. kalau la ada DSLR bersama jurukamera, best sangat!

mummy_ayu said...

best nya...mcm2 gak ada kat situ ....
kena ajak gak Didi pegi one day nanti...

mamaqari said...

x penah smpi sini lg..cantik tul tmpt ni ye ilah...irfan sama jek cam qari..pantang nmp batu mesti kutip dan baling..klu ada kolam lg dier suka blg batu dlm kolam..nth pe yg best sgt..hehehe

Nana said...

penah g 2x
tp xpernah g ngan damia
sebab damia lom kuar lg time tu hehe
tingin nk g lg
bw damia
bez kan sini
sejukk

mamalieyna said...

waah mmg cantik lah! hissh teruja ni nak pg jugak..huu~

irfan pun dh ghupe jepun ha...hehe..mata sepet..sweet..

Adyshariz said...

penah lalu jer sebab balik kmpung..tak penah singgah pon..mcm best gak ya..

btw..adiah blm bagik lagik..huhu

eRiNsZ said...

aik kner byar eak msuk colmar tropikal.. ritu free jer(check in stu).. tp masa 2008 hehehe

Iela Fazielah said...

lydzar: ni dah ramai anak2 mmg best bwk... suka btl diaorg...lebih2 mcm hannah n hadif yg dah kenal binatng... lg diaorg fun

MamaYatie said...

waaahhh..bestnya! berhajat juga nak ke sini..tp tak tau la bila nak sampainya..byk nor program hjg minggu

Farra Dhelina said...

awat tak pakai kimono kak?? hehe

Farah Shamsudin said...

best kan g Bukit Tinggi.. kalau nak bergambar mmg cantikla kan..:)

Iela Fazielah said...

farah: sgt best! mcm nak gi lagi..tp kali ni nnt nak bwk duit byk2 nak main menan lak

Iela Fazielah said...

farah dhelina: masa ni org jepun dok sibuk borak... lg pun pagi sgt..xde lak nampak kimono tu

Iela Fazielah said...

erinz: aah..kena byr la....tp ok la..harga xmembebankan

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Kami memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.

Related Posts with Thumbnails