Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

hadiah untuk syafiqah spesel dari mama & papa!

ok... hadiah terbaek aku bg utk syafiqah tahun ni
eceli dah berkurun aku janji dgn syafiqah nak bg dia adiah ni
bkn hadiah la...nak bl dia benda ni
tapi dah alang2kan... aku kasi as a bday present

sblm tu meh aku citer dulu ek
syafiqah ada 1 hobi
hobi dia mandi kolam
biasanyer every month papa akan bw fiqah mandi kolam renang awam kat sg.besi
dulu kat taska lama fiqah... Sinar Bistari Ceria tu
every tuesday ada aktiviti mandi kolam
jdnyer...mmg anak dara aku ni hantu mandi kolam la
dr kecik pun selalu gi hotel2 n vacation mesti mandi kolam ..
tu yg syafiqah giler suka mandi kolam...

nak jd citer.... disebbkan kami2 ni dok kat atas awan... (rumah apartment lerrrrr)
mana lah mama n papa leh bl kolam utk fiqah..
jdnyer... mama n papa dok la tabur janji kat kakak syafiqah nnt nak blkan kolam utk dia mandi-manda
now... fiqah dah dok rmh bwh ada laman lg...
jdnyer mmg wajib la mama n papa fiqah tunaikan janjikan???
kesian kat anak ni yg tiap2 hari dok tuntut janji pa&ma dia nak kan kolam

lg satu... setiap kali mandi kat kolam awam..
syafiqah mesti kena serang batuk, selsema n demam yg teruk
ye lakan.. kata kolam awam...
klorin tinggi.. tak masuk lg org dok kencing dlm air kolam tu
kena pulak budak pompuan ni suka no menyelam 
harus dia selalu mengaku dia gi minum air kolam...
tu yg sakit2 tu selama seminggu

jdnyer... thn ni punyer bday...
mama tunaikan wishlist syafiqah...(byk lg wishlist dia kat aku tau!)hehe
tp mama xmain bl kolam kecik2...
kasi kakak mandi giler2 punyer puas
biar rasa cam mandi kat kolam besor... baek punyer!

jom lihat ape dia...
hadiah utk kakak...
mama beli kat Toys r us Alamanda (baru bukak ni tau)
(aku suker pasal xyah gi jauh2 kat MV or OU smata2 nak gi Toys r us ni)
xyah balut2... dlm plastik Toys r us tu kira balut dah
mama bl ms lunch hour hari jumaat lepas kat alamanda.
tegar aku nooo jln sowang2 kat alamanda cr adiah anak..huhu

irfan pun dah nagis2 suruh mama bukak hadiah ni....
cibuk je irfan... irfan punyer adiah bln 4 nnt ye...cabau!

lepas bukakkkkk
adiahnyer adalah
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
vv
v

v
v
vv
v
v

v
v
v
v
vv

v
v
v
v
v
v
v
 ini dia... kolam mandi
sila tgk bape besar kolam ni...
100" x 77" x 31" ye... 
sama dgn 8.3kaki panjang x 6.4kaki lebar x 2.5kaki kedalaman
hamik ko..siap dgn pam mama bl..
tp pam tgn la... nak bl pap letrik menangis lak nak byr lg seratus lebih..huhu
mama kasik standart kolam renang tau kak long
wakaka.... hubby nak fengsan tgk aku bl kolam besor giler

siap ckp: matilah saya byr bil air pasni....
hallo en.zul.... 20meter padu pertama kerajaan selangor bg free ea..
hahaa..lg pun bkn selalukan

ok.. pelagi...operasi membuka la
lepas bukak..kita pump pulakkan
nak test power!

bila dah pump...pelagi budak berdua ni
melompat2 keluar masuk
ni blm boh air lg ni..
ape yg spesel kat kolam aku bl ni??
  • siap ada slide utk meluncur
  • ada pokok lg tu
  • ada ikan n turtle ala2 pelampong gitew
  • pastu ada port kecik kaler merah tu utk kolam yg dalam sikit n budak leh dok melepak mcm ala2 jakuzzi 
  • last ly ada air pancut leh pancut kat sekeliling kolam.. ada water hose leh sambung kat situ 
haha

tgkla aksi budak berdua ni

ni dlm rmh ye...

nak jd cerita lg...
aktiviti ni berlaku hari jumaat lepas jam 7mlm ok
jam 8 papa n the gang gi main futsal
mama pulak... dah boring layan budak berdua ni
pastu diaorg push2 suruh bubuh air
palagi.. projek mandi kolam mlm2 buta ok!
bw kolam kat luar kat porch
bubuh air sikit  je
syafiqah mandi pakai spender dgn bj...sejukkan??
irfan mandi pakai seluar pendek
20minit je aku kasik mandi..
esok tu smapai harini (selasa) 
irfan deman... semua gara2 aku kasi diaorg mandi kolam mlm2..hehe
hubby mmg hangin giler...
aku.. buat selamber...hahahah....

(gmabr xde ea.. ms mandi kolam ni.. aku dok tgk diaorg mandi..
nak amik camera pun xberani nak tinggal risau oooo) 

sekian kisah mandi kolam n hadiah fiqah
lepas ni kan kakak....kita ajak Aqil dan adik dia mandi
ajak jugak khalish n abg daniel dan najwa mandi ye..
baru lah meriah... 

16 comments:

mama tisya said...

meriah fiqah dpt kolam beso siap ada slide..sure penuh la umh..hehehe

seraiputih said...

nak join mandi leh...ehehehehehe

Iela Fazielah said...

mama_tisya: itu le.. penuh rmh terus... tp dah bungkus balik.... xleh nak lalu la pulak

Iela Fazielah said...

seraiputih: jom2... byk space lg tu

alyyani said...

wow mmg besar sgt kolam ni kak! tahnye momok, bil air free la kerajaan selangor bagi :D

Iela Fazielah said...

alyyani: saje kasi puas main.. nnt nak join meh le dtg rmh... haha.. main ramai2 lg best

MamaYatie said...

bestnya!! mahal tak ilah? teringin jugak nak beli satu..huhu

Iela Fazielah said...

mamaYatie: satu RM199.95... boleh tahan la utk besar ni dgn mcm2 function tu...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah bestnya hadiah tu, berapa harganya tu...best gak kalo belikan untuk balqis ni, nanti kalo dah letak air jangan luper cerita k

Iela Fazielah said...

anje: nnt dah letak air.. ila wat aktiviti splash day ye..haha.. satu rm 199.95... harus kena bl dgn pump ye.. xlalu nak tiup.. ila bl pump besar punyer rm59.90

Adyshariz said...

ooww..cantik kolam ni..maknanya price 200 gak ler hangus tu..takpe tuk anak2..

akak pon nk usha2 la bende ni

Iela Fazielah said...

adyshariz: gi je kat toys r us tu.. semua ada.. lg pun skali skala... sthn skali berabis

mummy_ayu said...

wah..best tu dpt pool besra plak tu...

Farra Dhelina said...

patut lah mahal kak..mmg kena dgn harga dia...seronok sungguh!

Iela Fazielah said...

mummy_ayu: tu ler pasal... mmg besar

Iela Fazielah said...

farra: berbaloi la kan

Related Posts with Thumbnails