Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

jom mandi manda di kolam besar kami...hehe

eceli ni cerita basi...kat FB aku tunjuk je gmbar ni...
berpusu2 org bg komen nak bl gak..
last2 lupa nak show off kat blog ni...
so..terperam sikit lah ye citer mandi manda ni ye
aktiviti berlaku 2minggu lepas ari ahad...
ala.. minggu cuti sekolah aritu...
sebagai ending utk cuti sekolah...
nak bw mandi sungai aritu bebudak tu tido nyenyak sgt
jd... kasi mandi pool besar diaorg..

mmg sakan la diaorg mandi
aku xbg time limit pun
mandi la sampai kecut...
jom layan gmbar 
ni masa mula2 mandi...
air pancut tak pasang lagi..
baru tadah air bebudak ni dah tak sabar2 nak melanding2kan badan

ok... masa ni...
air pancut dah stat nak keluar...
tgk la adik irfan buat ape,...dia tgh tgk air tu kuar ye...
ms ni jugak semua menan ikan n turtle tu dah kembong2 da
dah ready utk bermain dgn galaknyer..

bila air pancut makin meninggi...
lg galak diaorg main n mandi

sayang ms ni jiran2 semua lom balik dr kampung lagi...
kalau x...meriah dgn anak2 jiran leh ajak mandi skali
tp xpe.. next time leh mandi lg...hehe

tgk la budak berdua ni...mmg giler seronok aku kasi dia mandi dlm kolam tu
sib baik ada iar pancut tu
so.. xlah kekeringan diaorg.
ms ni jam 10pg dah...tp matahari terik cam cam 12tghari ok
diaorg stat mandi dr jam 9.40pg...
xpe...mama kasi can mandi puas2 ea...

budak berdua ni mandi mmg sepuas hati...
diaorg stop mandi jam 10.30 mcm tu...
tu pun irfan sendiri keluar kolam n cakp : "mama...dah..."
dia dah kesejukan...
pastu br fiqah pulak ckp: "mama... ok... kita dah mandi dah.... "

hehe

ohye... ada 1 benda aku buat utk elak anak rasa sakit badan ms mandi kat kolam ni
eceli kan aritu ms 1st time mandi aku tgk bila time diaorg nak lompat2..
diaorg rs sakit badan.. 
even nak turun slide tu pun rs sakit badan sbb kena lantai terus...
so.. kali ni aku amik inisiatif...
aku alas dgn sesuatu...
cuba tgk n teka...

ha...
korang nampak tak alas kaler coklat tu??
cepat teka...pedia????
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
vv
v
v
vv
v
v
v
v
v
v
v

aku letak carpet la...
ala carpet yg ringan tu...
yg leh lipat2 tu...
so seronok la bebudak tu lompat2 n baring..
xle diaorg rasa sakit badan kan... sbb dah dok atas carpet..

lepas mandi... tu bila aku check balik tgn bebudak berdua tu..
alahai... sian... kecut2 tgn semua..
mandi lama sgt.. kat sejam tu...
nnt.. next time kita siap buat party splash day lg dgn kwn2 kat rmh..
mandi-manda sama2.. brlah happening...hehe

12 comments:

mummy_ayu said...

memang meriah..tgk kat FB ari tu..bestnya....

Amiizaa2001 said...

ilaaaaaaaaaa.....bestlah beli kat mana?

- dieyana - said...

wah, seronok anak2 mandi kolam....hehhe, sampai kecut!

Iela Fazielah said...

mummy-ayu: betul tu....

Iela Fazielah said...

Amiizaa2001: ila bl kat TousRus kat alamanda...berkenan ke

Iela Fazielah said...

-dieyana: itu le pasal..sonok sungguh tu

eRiNsZ said...

eisya bru tgok td.. da mrengek rengek nk... huhuhuh

nak jer ak print kn gambo hahaaaaha nt gaji yerrr

Farra Dhelina said...

mmg meriah..klu beli nnti..rasa nk terjun sama je! hehe

Nana said...

wah besar btol kolam ni..
mak budak pon bole msk sama kan hehehe

syanasaid said...

best nye
kalo party splash2 ni auntie pn nk join
hahahaa

Dilla Ady said...

eh, ade air pancut ye sekeliling kolam nih..menarik btul la...akak tak teringin ke join diorang skali..kalu dilla da join skali nih..beznye..

Iela Fazielah said...

farra,nana & dilla: semua excited nak join ek... akak segan2 la pulak nak menjoinkan diri... mesti jiran2 dok perati intai2 di sebalik cermin tinted diaorg.. tu yg telan air liur je tgk dorang mandi...hehe

Related Posts with Thumbnails