Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Bday party & Majlis kesyukuran (PART 1)

n3 yg xsabar2 aku nak story mory kat korang...
ptg ni berkesempatan sikit nak taip n3... pg td gi taklimat Pej. pendaftar jap...

k.... nak stat citer ngan preparation dulu...
eceli... aku dah prepare all these things 1bln awal
and also booking makanan n khemas 2-3minggu awal dah comform order n byr deposit

jom cuci mata tgk goodies ek
ni brg2 dlm goodies bag... simple je..
tp siap dpt extra 1 kotak coklat sponsored by my sista
teddy bear coklat... wrapping in box siap dgn riben warna tema lg...
tq sis manja.... luv u..

tp all these coklat ngam2 tiba on that function day...
so terus la dimasukkan coklat2 tu 
wah...sgt bz my youngerst brother tolong masukkan box coklat n atur cantik2 kat cabinet tu

about dresses for my kids...
syafiqah i bought selai gown in red n black color n irfan se set codroy black pants n vest n kemeja putih by baby KIKO
so cute huh??? ;D
ok... nmpak x banner perkataan "happy birthday" warna merah hitam kat blkg bebudak tu??
also my handwork...
2hari buat.. terus siap!
me sgt2 teruja nak pasang 

disebalik ke perfect kan n keghairahan aku nak smabut majlis ni
xsangka gak la 1 benda je aku betul2 frusted yg aku rs majlis ada sikit spoil!
KHEMAH XJADI PASANG!
sgt2 sedih sgt... bkn aku xcall, since ari khamis tu aku dah double comform..
siap msg on friday lg... dia siap ckp nak psang ari jumaat malam lg..
last2 smapai hari kejadian.. jam4ptg.. khemah masih xmuncul2..
tetamu dah tiba...
mknn samai xtau nak letak mana sbb meja xcukup..
kerusi pun xde utk tetamu duduk...
semua org dah tertanya2....  hubby pun dah naik hangin
sbb aku yg arrangekan semua persiapan tu
tu la.. mana tau nak jd hal kan???


walau bagaimanapun.. semua berjalan lancar..
mula2 aku mmg takut sgt sbb jam 4ptg tu ms nak stat majlis hari dah makin gelap..
siap ada hujan rintik2 lg tu..
agaknyer.. tuhan merahmati majlis aku... xjadi pulak hujan...
Alhamdullillah... baru lah lega hatini
kena pulak brother sate bg aku pinjam meja utk letak mknn yg sgt byk2...
dan paling aku appreciate jiran aku Bro Yan n kak Yani yg sudi bg pinjam kerusi baru dia yg 6 bijik tu
makanan yg mula2 aku xtau nak letak kat mana dah...sbb meja kerusi khemah xde
akhirnya dah ada 2 meja utk letak makanan
cadangan meja mkn aku yg kiut miut tu nak buat meja letak goodies n potong kek..
terus kena tukar plan 

tokey satey bg pinjam meja msak sate...yg pastu ku tutp cantik2 dgn langsir sliding door yg lama
makanan yg dah siap disusun atas cafing dish... so neat n tidy..
sory.. lupa nak snap gmabr makanan..
camne leh lupa lak


kerusi sendiri & kerusi loan dr jiran yg baik hati (warna hitam corak2 putih tu)

ok.. about food preaparation
ada beberapa menu aku sediakan

1. Laksa (by me)
2. Sate n Kuah kacang (order)
3. Nasi impit & rendang (order @ my mum) 
4. Meehoon goreng (also by my mum)
5. Sausage n nugget for kids (by me)
6. Kuih Tepung pelita (order)
7. Karipap & seri muka (sponsored by my mum)
8. Dadih in cup (by me) 
9. Kuih Tako (sponsored by my officemate)
10. Kuih koci (sponsored by my Sis In Law)
11. Agar2 cocktail & mee goreng (sponsored by my mother in law) 

leh tahan kan??? 11 jenis makanan 
mana aku xmengelabah bila xde meja nak letak makanan 

air pulak:
1. Air Sarsi (Black)
2. Air Sirap (Red)
3. Air Teh O Panas  
harus ikut tema punyer kaler kan..
hehe

so.. abis part preparation yg tetiba jd kelam kabut sikit...
tp alhamdulillah settle gak...
next n3 aku cerita part majlis bermula ek...
neway.. thnx 4 reading.... tungguuuu 

9 comments:

mummy_ayu said...

leh bayangkan kelam kabut jab Ila sbb yg dirancang tak dtang..khemah tu..tapi syukur alhamdulilah semuanya ok gak at last kan...

Iela Fazielah said...

mummy_ayu.. betul tu...

mamaqari said...

teruknyer org khemah tu x dtg...apa alasan dier bg ilah?

Dilla Ady said...

sabar jek la org khemah tu leh tak datang..

akak ade bagi deposit tak, baik mintak cepat2 kak..ntah2 nk disonglap jugak...

hepi besday tuk fiqah ye..da cantik manis da fiqah skang ye...

mamalieyna said...

huuu~ rugi tak dpt pergi..hu~

mmg kelam kabut kalau majlis besar camni,,,apapun alhamdulillah semua dah settlekan..^_^

waah byk hadiah tuk little princess, pinky minky semua..hee

sall said...

Alhamdulillah semuanya berjalan ngan lacar.

farra8979 said...

wah bestnye tp sian sbb org khemah wat hal ye...

Iela Fazielah said...

sall: alhamdulillah.. semua berjalan lancar

Iela Fazielah said...

farra8979: tu lah... xangka leh jd camni...mmg frusted sgt

Related Posts with Thumbnails