Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

mainan idaman irfan....alahai..sian irfan

2nd cite utk 1st day keje arini..
eceli semua n3 ni aku dah taip siap2 mlm smlm
kebetulan sempat nak ber on9..
tu pun pasal kena send picture kat sicret recipe utk tempahan kek bday syfqah nnt
kalau x.. haram xon line
tp nak upload gmbar xdpt la pulak sbb line xbape ok

back to cerita mainan idaman irfan
kisah bermula dgn aku gi SR kat Giant seri kmbgnan nak order kek bday diaorg
kat dpn SR tu ada foodcourt
kat situ jugak ada mainan kereta n motor mainan
dia pandang je... smbil tu dak ngendeng2 n tarik tangan aku ajak gi situ nak main moto menan tu
aku mana leh lynkan
ni aksi nangis2 ajak aku gi tmpat menan tu

aku lak nak kena rasa kek choclate strwbery ni dulu.. nampak cam best
sbb fiqah dah request kek coklat n strawbery
aku suruh tapau je.. 
rasa sikit lebihnyer bwk blk.. aku kan diet.. mana leh mkn kek byk2
tp serius ..xsedap hokey..
last2 aku amik choc indulgence je... n letak printable edigible image 
utk irfan.. kek bentuk ladybugs tu...

sambil aku tunggu budak SR tu tulis form.. aku perati je dak irfan
  dia xberani dtg dekat...dia dok depan SR ni sambil perati org main motor n kete tu
cian anak mama...
mahal tu motor /kereta bateri ni kalau nak bl
nak sewa pun xbebaloi sbb rm3/5minit
dah la xde remote
dok ajar dia tekan pedal abis 5minit
so.. baik xyah naik..
lepas settle berurusan dgn SR... byr deposit bagai..
aku bwk la budak ni cuci mata tgk org main motor n kete ni
tgk je jadilah kan irfan... 

utk nak melepaskan gian irfan nak main moto ni
aku surh dia nak menan ni je
naik ni lg best..FOC. lg tu
siap ada lagu...

syafiqah pun ada.. dia naik choo..choo..train
irfan naik helicopter...yeah!


syiok diaorg main menan ni
2kali lagu diamainkan... pastu aku suruh stop
bg can anak org lain nak main pulak
ari pun dah senja.. so.. pastu terus balik rmh.... 

tp tulah...sian irfan
dia suka bgt kete menan tu... 
ada sape2 nak bg hadiah ke???heheh (ayat xleh blah!)

4 comments:

lydzar said...

betul la, kereta/motor yg kena tekan2 kt kaki tu blom sesuai utk budak2 baya irfan. dorang blom pandai kontrol. kang nk mengajar je dh abes time limit. membazir je..

Iela Fazielah said...

lydzar: itupasal la akak xmoh sewa mete/motor tu..lain kalau ada remote yg parent leh controlkan...

MamaYatie said...

mmg mahal tak hengat! tu la kalo gi jalan malas nak layan mainan ni..buat derk jer bila lalu..anak2 pun diam jer la..tp kalo maenan yg free tu belasah la korang

Iela Fazielah said...

MamaYatie: betul tu... tu yg malas layan tu

Related Posts with Thumbnails