Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

@ Rabbit Farm Bukit Tinggi ~ Part3~

ok...last citer pasal gi Bukit Tinggi aritu
mintak mahap la yek..
aku ni done nak taip n3 mmg waktu opis je.. tu pun smabil2 buat keje
buat sikit..save..smbg lagi..hehe
kalau kat rmh mmg xsempat nak jguk lappy
bkn pe... lg syok tgk tv or mengemas rmh.hehe...

ok.. ni tempat terakhir kami lawat lepas keluar dr Cholmar Tropical tu
eceli kalau korang dtg ke Bukit Tinggi..
korang mmg akan jumpa Rabbit Farm ni dulu,...
tp mcm aku.. hubby ckp kita gi tmpat paling tinggi / jauh dulu
last skali br gi Rabbit Farm ni
byrn kat sini RM3 sekepala... dewasa or kanak2... 

cute je semua rabbit ni

utk kasi rabbit mkn..
kena bl la mknn dia.. sepeket rm1.50

mmg seronok kasi rabbit mkn..
semua jinak2 pulak tu


ok... kat sini kan...
bkn sekadar ada rabbit je
ada jugak donkey n deer...
seronok feed binatang ni tau
kalau donkey... mknn free je.. nnt org yg jaga tu kasi mknn
kita just hulur je kat donkey tu
tp aku serius.. sungguh geli ok bila donkey tu dok jilat tapak tgn aku... terjerit2 aku
tp sgt seronok


si donkey...hehe

tabik kat syafiqah yg xtakut lansung nak bg mkn donkey ni
irfan mmg sgt takut... kelakar sgt ms ni


pastu kami dok tgk si rusa lak


kat sini kami mmg spend masa lama
kasi rabbit mkn berpeket2..
pastu relex jap kat meja kat situ...
ada menan kat situ utk anak2 main
tp airkan... mmg mahal giler..
setin air 100plus tu rm4.50 ok....


dlm jam 3ptg camtu...kami pun gerak balik KL

tp kalau nak tau... 
aku n hubby ada plan lain..
kami rancang nak berkelah kat Hutan Lipur Lintang
aku siap dah prepare mihoon goreng, karipap, air nescafe panas, dan carpet lg tu
pakai carpet sbb aku xde tikar mengkuang...hehe,..canggih tak??

kalau nak tau.. korang keluar balik ke Highway karak..
korang ke depan lg ada signboad gi Hutan Lipur Lintang belah kiri korang
mmg best kat sini
ramai pulak tu org

tgk org mandi manda kat sungai disebalik batu2 yg besar..
tp air agak keruh n deras sbb br pas hujan


tp kan.... aktiviti berkelah kitaorg xjadi
sob..sob.. sedih sgt...
sebbnyer

budak berdua ni dah tido sgt2 lena sbb dah keletihan
 tgk la syafiqah yg dah sgt2 keletihan ms ni... cian dia
irfan pun sama...
xleh bgn dah...
dedua tido dgn aman

so... berkuburlah harapan mama n papa diaorg ni nak berpicnic di tepi sungai
huhuh
last2 kami mkn meehoon goreng tepi kete je

lepas 1/2 jam dok amik hangin sejuk2 kat hutan lipur ni
kami pun gerak balik serdang semula..
kami tiba di rumah jam 7mlm.....

so.. inilah pengalaman pertama kami berkunjung kat Bukit Tinggi
mmg indah sebagaimana yg digambarkan
rasa cam nak pegi skali lg nnt... 
mungkin bermalam pulak kot...
insyaallah....

4 comments:

Adyshariz said...

letih dah tu ila..kesian tgok anak2..tapi takpe janji happy kan..balik hari jer ke?

Iela Fazielah said...

adyshariz: aah.. aritu pegi bsalik hari..jam 8pg dah gerak... jam 3ptg br turun tu yg penat giler tu

NzA said...

mesti kak long n adik irfan org yg plg seronok kt sini...budak2 mmg teruja kalu tgk animals.

Iela Fazielah said...

kak nza: betul tu... kata papa dia leh pergi zoo skali lg nnt.. sbb irfan dah kenal binatang

Related Posts with Thumbnails