Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

misi bercuti2 di Bukit Tinggi Part2 di cholmar tropical

salam ptg rabu ye kengkawan...
sihat semua....???sorylah ek...makcik kat sini xsihat pulak smlm
ptg ni br leh online..tu pun kepala agak mereng2 sikit lg..
dah lama sgt simpan sakit ni..hari smlm br terkeluar demamnyer..huhu

ini hari stat keje balik terus masuk kursus..
skarg ni kat tmpat kursus ni...curi2 hapdate citer gi Bukit tinggi ni
smlm dah draf tp xleh nak publish sbb xsiap karang..hehe 

part 2 ni mmg sgt2 best!
sbb mmg xsabar2 nak masuk kat cholmar ni
so..lepas jenjln kat tmn jepun...
kami turun semula utk ke cholmal ni
kat sini entry per person rm12 dewasa n rm8 kanak2...
tmpat byr dia mcm pondok tol
tp pak gad tanya..menginap or tak..?
kalau xmenginap kena parking kat visitor parking..
tp jln jauh sikit je...

ms kitaorg samapai ni hujan gerimis balik
1st2 nampak lepas keluar basement parking hotel adalah air pancut
harus bergmabr kat ini...irfan sgt teruja jumpa air pancut

gmbar ni syafiqah snap...tgk irfan..dia dah xsabar nak pegang air pancut tu

see irfan lg.... mulat je perut dia..*____*

ok....perjalanan diteruskan lg melangkah masuk ke cholmar tropical castle ni (kata syafiqah)

masuk2 je harus snap gmbar kan
wah..cantiknyer tempat kat sini...
melangkah masuk ke dlm..
rupanyer..ngam2 kami smapai kul 12 tghari..
peelagi..buat aksi lah kat sini..
tp my hubby mmg xsporting la bab amik gmbar ni
kunun2 nak buat aksi angkat kaki smbil tunjuk kat jam tu..
mamat ni leh snap gmabar ni je...hangin je.....xsapportive langsung la..dush..dush!amik kau!!

ok..dlm ms yg sama kitaorg dgr ada bunyi lagu2..
rupa2nyer... jam 12 tu ada persembahan tarian dr penari2 Rusia kot
mmg best!

dpt la tgk diaorg ni menari dlm 3-4 tarian..
pastu jln2 lg sambil snap gmbar


kat sini byk indoor games utk budak2...
mmg puas hati la...
murah2 pun harga dia... sediakan  duit je
mcm menan ni skali main 2 token = RM4

see... byk menan utk dimain ~ mcm gi funfair pun ada

utk budak berdua ni papa belanja main kete ni je
lepas puas diaorg main bendalah ni 

pelagi... misi snap gmabr la
ada yg kami letak atas batu je n self timer
mcm gmabar ni
love this picture

pastu smapai kat perigi ajaib ni
sib baik ada couple ni nak tlg snapkan gmbar


pastu kami jln2 lg area situ..

last skali sblm balik..fiqah nak sgt souvenier ni
dia nak waxhand ni...
kami tempah 1 utk fiqah...
tgk... dia pandang je

tgk harga dulu bape hinggit buat bendalah ni


lepas siap...rm25 hinggit.. tu pun dlam kosong tu..
kalau solid tmbah lg rm10...huhu

ai also beli sebiji FM... wajib beli tu
nak cr frame gmbar xde jual pulak kat kedai souvenier ni

sedarxsedar... dah 2jam gak dok kat sini
ms nak balik ada clown lak....
pelagi.... pow belon la..
kakak nak belon love...
adik xtau nak pe.. mana leh ckp..hehe
abg clown bg pedang... tu pun kejap je
pastu irfan gi campak kat kolam ikan..haha..haru..
also love this picture
tp leh lak irfan lari sbb nak tgk ikan n swan...
pe la adik ni... spoil gmbar..
last skali dlm jam 2 ptg..
kami pun gerak balik dr Cholmar ni....
next visit....
rabbit farm!!! kat rabbit farm paling best....

15 comments:

mummy_ayu said...

bestnya..harus ajak cik daddy ke sana nanti..satu hari...bila? ngak tau la...

lydzar said...

tempat2 mcm funfair tu mmg boleh perabis duit kalau leka, kn..

Iela Fazielah said...

mummy_ayu: ala...set je date..blk hari mcm kitaorg...nak planning beriya2 mmg payah

Iela Fazielah said...

lydzar: betul tu.. tp papa dia xkuasa nak melayan....hehe

alyyani said...

kalau dpt bergambar kat sini mmg best kan kak. seronoknye. bila la kitorg nak sampai kat sana. btw, akak stay sana ke?

SyaNa said...

berani fiqah buat candle tangan tu ek
aku gerun rse mcm panas jek
hahaa

Iela Fazielah said...

alyyani:xtido..blk hari je...

Iela Fazielah said...

syana: nnt aku masukkan video dia buat tgn lilin ni... proses buat dia..ada trick tau..sbb lilin tu mmg panas

Dilla Ady said...

kelakar la kak gambar yg akak ngan fiqah tgk kaki tu..tak ready langsung kan tp gambar da disnap..huhuhu

murah jugak wat wax tu ade sesetengah tmpat setau dilla rm50 lebih..so, kire okeh la tu..

cantik2 gambar akak sefamili cume syg irfan sorang jek berbaju sweater ijau...nape tak carikan die kaler merah gak kak, sweet tau!

Nana said...

aku dulu tido kt sini
masyallah sejuk nye malam2 tuhan je yg tau...nak mandi tgu siang hehe

eRiNsZ said...

pstttt iela, ko da nmpak kurus la dear.
charyurk... diet yg hmpir maveless..
(sila blanjer ai hikhikhik)

Adyshariz said...

cantik jugak tmpt ni ila, kot lepas ni boleh la terjag..cantik jer gambar korang kat sini..hehe

Nadra Farissa said...

waaaaah.... looks like absolute fun!!! bestnyer cuti2 malaysia.. ;)

NzA said...

bestnya tgk..tiba2 rasa nk p....

Iela Fazielah said...

dilla: ikut hati mmg nak cr sweater kaler meah ke..biru ke.. tp kat poney ada kaler light orenge /green..tu yg amik green tu.. warna merah mmg xde..

tp kan mmg kelakar bila tgk aksi irfan tau

Related Posts with Thumbnails