Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

ke majlis doa selamat jiran dpn rumah

salam ari selasa semua
arini br dpt nak on9.. 
3hari cuti since sabtu samapi smlm ari isnin..
byk cerita nak cite.. kita stat dgn cite gi rmh jiran dulu lah ek.. 

alhamdulillah..ni kali ke empat menghdiri jemputan majlis doa selamat jiran tetangga ku kerana memasuki rmh baru..
tp n3 pasal hadiri jmputan ni aku br buat 2 termasuk n3 ni...
eceli lg 2 tu aku mmg xde snap gmabr pun...hehe

ok.. utk jemputan kali ni... event by my neighbour dpn rmh...rmh kedua utk row blok C
kira bro ni org pertama yg dok kat perumahan Paragon ni
semua kes pasal tuan rmh suruh pindah..
dr nak sewa rmh lain rugikan..
jd.. dia pindahkan brg dulu masuk rmh baru since bln9 dpt je kunci
tp xmenetap lg sbb ms tu rmh xde api n air lg..
bila stat bln 11 ramai dah duduk.. br bro ni pindah duduk..
nama tuan rmh ni Bro Zack Zain or nama kat FB dia Sharfox 

event doa selamat ni bro zain buat simple je
just dihadiri jiran tetangga dekat je...
nak jadikan cerita, wife bro zain ni pun br je keluar dr hospital serdang leps warded almost 2week disbbkan viral fever...lama tu dok spital.. virus skrg dah mutan...sgt2 kuat!
yg penting alhamdulillah wife dia selamat

disbbkan wife dia dah beransur pulih...so buatlah majlis doa selamat kecil-kecilan ni
majlis diadakan hari ahad yg lepas..
bermula dgn solat magrib berjamaah
selepas tu diadakan bacaan yasin dan doa selamat

lepas habis bc doa....ngam2 dah masuk isyak
terus solat isyak berjamaah pulak...
lepas tu aktiviti mkn2 la...
aku xde snap gmbr byk..
just byk aksi bebudak ni je..
mana yg xsabar nak cuit buah anggur kat agar2 buah2an yg sgt menarik hati
kena pulak pastu mkn menu msakan yg mmg superb sedap..
nasi putih, ulam, sayur campur, ayam golek dan ikan masin msk lemak

mcm biasa.. jom layan gmbar ek 

 ni ms aktiviti pembuka kata by bapa mertua bro zain...pastu terus bc yassin reramai

me n my encem irfan...
siap berbaju melayu raya thn lepas lg tu...

aksi si syafiqah n kwn baik dia si aqil
org bc yassin dia pun nak buat2 bc yassin gak... 
sblh aqil tu mak aqil....serba biru family diaorg..

 korang nampak x buah anggur kat agar2 buahan2 tu..
tu yg si irfan n bebudak lain geram je..
last2 lepas abis bc yassin anggur tu dah togel kena petik dek budak2 tu


 antara tetamu lain yg hadir... xramai pun
majlis pun simple je..

sempat gak la snap gmabar dapur tuan rmh yg serba putih
simple but nice... pakai granite worktop..
tuan rmh xbuat plaster ceiling... so nampak cabinet cam tergantung skit.. 
hidangan air siap punch buah-buahan lg tu...

lepas bc yassin n doa selamat.. ngam2 masuk isyak
so yg lelaki terus solat isyak berjamaah  skali
cuma nak jd cerita.. ms solat magrib awal2 tu
tuan rmh dah tersalah kiblat.. spatutnye arah pukul 1, tp dia tunjuk arah pukul 11..
jdnyer.. ms isyak ni qiblat dah pun dibetulkan..
alhamdulillah.. kalau x.. mungkin berterusan leh salah qiblatkan?

dlm jam 9 cam tu aktiviti mkn2 pun stat
menu mmg sedap.. paling aku suka sayur campur
abis diet aku aritu.. patutnyer mlm aku xleh mkn
tp dah tgk sayur dgn cendawan bulat2 mengoncang iman
aku tibai gak sayur campur tu dgn agar2 buah2an tu.. 
jam 9.30 mlm aku blk dulu tinggalkan si papa n anak2 dok main dpn rmh smapai jam 11mlm 

so.. sekian kisahnyer.....

2 comments:

eRiNsZ said...

bermula episod g kndri org naik umah yer ila..
klo msuk tman baru buat cnggitu la.. hari-hri de jmuan hehr
mga tuan rumah murah rezki

Iela Fazielah said...

eRinz: itule pasal... mudah2an tuan rumah murah rezki..amin

Related Posts with Thumbnails